woensdag 8 april 2020

Paas eitjes

Wat is het toch stil overal. 
Iedereen krijgt het advies om thuis te blijven.. Voor wat boodschappen gaan we snel de winkel in en houden goed afstand van iedereen. Het Corona virus gaat de wereld over en maakt de mensen ziek. Nu is het voor verenigingen zoals onze Scouting groep ook erg stil. Geen gezellig samen bij elkaar komen elke week. Voor de kinderen leek het me dan wel leuk om een paas knutsel te maken die ze thuis kunnen knutselen. Niet te moeilijk maar gewoon leuk knippen en plakken. Hieronder staan de stap voor stap foto's met beschrijving. Natuurlijk is deze knutsel voor iedereen die hem ook wil maken. 
Veel plezier allemaal!


Foto 1:
Zoek wat leuk papier bij elkaar. Het leukste is als de kleuren samen een mooi geheel vormen. Ik heb op de foto staan, cadeau papier, mooi servet en wat leuke papiertjes uit een blok van de Action.
Onderaan deze pagina staat een A4 met daarop 9 eitjes. Deze kun je zo uitprinten. Je hebt dan gelijk een mal/patroon. Wil je helemaal het ei naar eigen stijl maken dan kun je de eitjes zelf inkleuren. Of nog leuker, beplakken met glitter, stickers of stukjes papier.

Foto 2:
Wil je mooi papier gebruiken dan knip je een ei uit en gebruik deze om de vorm over de tekenen op het papier. Handig is dan wel om het malletje op karton te tekenen. Zo kun je makkelijker met je potlood om het ei heen. Zie ook foto 6. Een ei is 8 cm hoog.

Foto 3:
Knip zoveel eitjes als je zelf wilt. Ik heb er per ei 7 gebruik en 1 ei zelfs maar 5.

Foto 4:
Vouw elk ei dubbel. Let op met de mooie kant die je wilt laten zien. 
Vouw dus de mooie kant naar binnen.


Foto 5:
Om een eitje straks op te hangen heb je een lintje of draadje nodig.
Hier zie je allerlei soorten draad. Iedereen heeft wel een bolletje wol in huis of een lintje van een cadeautje wat je ooit hebt gekregen. Ik bewaar vaak alle leuke lintjes en krullen. Ook staat er een klos jute op de foto. Zelf knutsel ik daar veel mee.

Foto 6:
Hier teken ik het ei over op gekleurd papier.

Foto 7:
Gebruik je een servet dan is het handig om deze op een stukje wit papier te plakken.
Een servet is anders veel te dun om mee te vouwen en te plakken.
Zo maak je het eitje wat steviger.

Foto 8:
Je kunt op twee manieren de eitjes straks aan elkaar plakken.
Ik heb een ei gemaakt door aan twee kanten mooi papier te gebruiken. Door deze met de dubbel gevouwen naad tegen elkaar aan te plakken krijg je ook een ei. 
Wil je de tweede manier volgen kijk dan naar foto 9.

Foto 9:
Smeer wat lijm op een half ei. Plak daar vast de draad op en plak daarna een nieuw half ei er tegenaan. Ga zo rond. Een draadje is ongeveer 40 cm en ligt dubbel tussen de halve eitjes.

Foto 10:
Hier zie je hoe de draad in een lus ertussen uit komt.

Foto 11 en 12:
Plak steeds een nieuw half ei tot je eitjes op zijn.
Het laatste ei plak je dan weer tegen het eerste ei aan.
En klaar is het ei.


Nu kun je de eitjes aan een mooie tak hangen. Op de foto staat een tak met witte besjes. Deze zijn niet echt maar kleine piepschuim balletjes. Mooier is een echte paastak met mooie krullen in de takken zoals een kronkelhazelaar of wilg. Op de eitjes zie je een houten kraal. Ook een strikje is leuk als extra versiering.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten