donderdag 15 maart 2012

Lieveheersbeestjes maken van koffiebonen

Een koffieboontje heeft al een perfecte vorm voor een kevertje.
Weegt niks dus kan overal makkelijk op geplakt worden zoals op kaarten.
Leuk als broche of een oorbelletjes. Met een beetje verf en wat glanslak (nagellak) krijg je al snel een leuk resultaat en is helemaal niet moeilijk te maken. Ik zag zo'n boontje op een gedroogde vrucht zitten die ik ooit had gekocht in een kringloopwinkel. Weinig detail zat erop maar het idee was erg grappig.
Met een foto van een echt lieveheersbeestje erbij heb ik de tekening kunnen schilderen.
Fijn penseeltje gebruiken want het is allemaal zo klein.

Hier een paar stap voor stap foto's en een paar foto's van een echt beestje met mijn koffieboon.


Ringenkussentje Elmo

Vrienden van ons gingen trouwen en er werd mij gevraagd of ik een bijzonder ringenkussentje kon maken. Geen standaard wit hartje ofzo maar iets speciaals voor hun zoontje. Samen op de bank met een kop thee hebben we zitten brainstormen wat dat zoontje nu zo leuk vond. Elmo is die helemaal gek van riep ze opeens.
Oei dacht ik dat is een uitdaging. Veel zoeken op internet maar geen patroon van Elmo wat ik kon gebruiken dus dan maar zelf gaan puzzelen. Zoals ik met alles doe begin ik dus gewoon te knippen en kijk wel waar ik uitkom.
Het zou wel leuk zijn als het mondje van Elmo open kon in plaats van gewoon een zwart streepje. Weljaaaa maak het jezelf makkelijk. Met wat karton en gepuzzel ging het toch aardig op een mond lijken en zodra je die grote witte ogen op het oranje stofje plaatst kijkt hij je al vrolijk aan. Oww wat een lol gelijk. Elmo staat nu nog vrolijk op zijn slaapkamertje te pronken. Het mannetje was er zo blij mee en zijn papa en mama hadden er veel lol van. Missie geslaagd.
Op de foto mijn eigen ring want ik moest wel eerst goed passen natuurlijk.